Revelion

Revelion 2023 – St. Petersburg

Data de plecare: 28.12.2020
Transport: avion

Suplimente
Supliment camera single 175 EURO
*tarif valabil pentru un grup min. de 20 turisti; pentru grup de 15-19 turisti, tariful se va majora cu 35 euro/pers.

Program

Ziua 1
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 22:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot).
Ziua 2
Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 2037 (00:40 / 04:40), de unde se va pleca spre Sankt Petersburg cu zborul SU 6 (07:05 / 08:35). Sosire la ora 08:35 la Sankt Petersburg, orasul fondat de Petru cel Mare in anul 1703 ca o “fereastra catre Europa”, fiind la acea data a doua capitala a Imperiului Rus, pana in anul 1918. Insotiti de ghidul local vom porni intr-un tur panoramic al orasului Sankt Petersburg, al doilea oras ca marime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piata Palatului de Iarna - locul de desfasurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridica noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare optionala), Crucisatorul Aurora, Piata Senatului, Monumentul lui Petru cel Mare si Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare optionala). Vom vizita Fortareata Petru si Pavel - emblema orasului, locul unde se odihnesc multi dintre fostii tari ai Rusiei. Cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*).
Ziua 3
Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre Veliky Novgorod, supranumit Florenta Rusiei, datorita faptului ca niciun alt oras rus nu a reusit sa pastreze atat de multe monumente vechi de arhitectura. Vom vizita Kremlinul, care adaposteste cel mai vechi palat folosit in trecut ca sala de intalnire a arhiepiscopilor, Catedrala Sf. Sofia cu cele 5 domuri si cu faimoasa poarta Magdeburg, unul dintre cele mai vechi monumente crestine din toata Rusia, fiind in acelasi timp cea mai bine conservata biserica din sec. al XI-lea, Monumentul Mileniul Rusiei, situat in fata Catedralei Sfanta Sofia, ridicat in anul 1862 pentru a marca un mileniu de la inceputul domniei lui Ruric la Novgorod, o intamplare adesea vazuta ca inceputul statului rus. Optional veti putea intra in Catedrala Sf. Nicolae. Intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*).
Ziua 4
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plimbari, cumparaturi, alte activitati individuale sau excursie optionala la Shuvalovka. Cu cateva secole in urma, in anul 1714, conform ordinului lui Petru I, un teren de pe coasta Golfului Finic pe care se intindeau cinci asezari, a fost predat pentru utilizare. Intre aceste asezari era si un sat cu nume finlandez, "Korkuli", care a avut diferiti proprietari de-a lungul timpului, intre care si contele Ivan Shuvalov care a dat denumirea satului pe care il veti vizita. In timpul vizitei veti avea ocazia de a cunoaste mestesugarii locului, veti invata cum sa pictati pe lemn sau papusi, asa cum faceau vechii rusi. Desigur, toate obiectele pe care le-ati facut le veti putea lua acasa, drept memorabile suveniruri. Intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*). Optional, cina festiva de Revelion la restaurantul hotelului sau la un restaurant local.
Ziua 5
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plimbari, cumparaturi sau alte activitati individuale. Optional, cina cu spectacol folcloric. In apropierea Muzeului Hermitage si a Catedralei Sf. Isaac veti descoperi un loc frumos, o adevarata capodopera de arhitectura din a doua jumatate a sec. al XIX-lea - Palatul Nikolaevsky. Construit pentru Marele Duce Nicolae, fiul imparatului Nicolae I, acest loc va satisface cele mai inalte asteptari culturale. Va veti bucura de spectacolul folcloric traditional "Simte-te Rus" in timpul cinei. Acest spectacol combina muzica, cantecul si dansul din diferite regiuni ale Rusiei si permite descoperirea adevaratului spirit al tarii in modul cel mai incredibil. intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*).
Ziua 6
Mic dejun. insotiti de ghidul local ne vom indrepta spre Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari si mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese provenite din toate colturile lumii. Muzeul, adapostit in peste o mie de camere ale Palatului de Iarna, expune peste 3 milioane de obiecte de arta, incepand din Grecia antica pana in zilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Gauguin etc. si vom avea sansa rara de a vedea camerele private ale familiei regale si conditiile de viata ale Romanovilor. Dupa-amiaza veti putea face o excursie optionala de aprox. 4 ore la Petrodvoret (Peterhof) unde se va vizita Palatul construit de Petru cel Mare pe tarmul Golfului Finic, resedinta oficiala imperiala de vara pana in anul 1917, cunoscut si sub numele de “Capitala Fantanilor”, dupa modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fantanile si cascadele constituie un magnific ansamblu inchinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare si glorioaselor forte navale rusesti. Cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*).
Ziua 7
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea individuala a orasului sau excursie optionala de o zi care va include Pavlovsk si Tarskoe Selo. Veti vizita Palatul Pavlovsk, construit de imparateasa Ecaterina a II-a pentru fiul ei, viitorul imparat Pavel I, unde veti admira, in timpul unei memorabile plimbari cu troika, una dintre cele mai impresionante gradini in stil englezesc din Europa. Veti continua cu vizitarea Satului Puskin, Tarskoe Selo, resedinta de vara preferata a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit in dar acest tinut de la sotul sau Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat in stil baroc, vopsit in albastru si alb. Imparateasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp in aceste locuri, unde numerosi artisti si arhitecti europeni renumiti au creat interioarele si pavilioanele. Sute de poeti rusi, de la Puskin la Ahmatova, s-au inspirat din frumusetea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii si felului de viata rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de portile aurite, veti trece de peluzele tunse, veti urca si intra in saloane cu pereti pinacoteca, mobilier masiv si tavane sculptate, care adapostesc vechile costume ale nobilimii si alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperiala, culta si pretentioasa, o veti “regasi” in Marea Sala a Balului, o incapere cu peretii si tavanul aurite, in care lumina este multiplicata de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atractiile de aici este insa "camera de chihlimbar", faurita din 10.000 kg de placi de chihlimbar, poleite cu foita de aur, creata de catre artizanii germani si rusi la inceputul sec. al XVIII-lea, oferita de catre regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, tarul Petru cel Mare, in anul 1716. Mutat de germani in Konigsberg in anul 1941, tezaurul a disparut in anul 1944 dupa bombardamentul aliatilor, dand nastere la numeroase ipoteze si teorii privind locul in care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit sa fie gata la timp, in anul 2003, atunci cand Vladimir Putin a invitat liderii intregii lumi la sarbatorirea a 300 de ani de la fondarea orasului in care s-a nascut, Sankt Petersburg. Intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*).
Ziua 8
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi (camerele se vor elibera la ora 12:00; exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim 2 luni inainte de inceperea circuitului). Transfer la aeroport pentru plecarea spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 23 (17:20 / 19:00), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul SU 2036 (21:15 / 23:35).

Inclus

 • Transport international cu avionul pe rutele: Bucuresti - Moscova - Sankt Petersburg si Sankt Petersburg - Moscova - Bucuresti cu compania Aeroflot
 • Transport local cu avionul pe rutele: Sankt Petersburg - Moscova cu compania Aeroflot
 • Transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
 • 6 nopti cazare la Sankt Petersburg in hotel de 4*
 • Mesele mentionate in program: 6 mic dejunuri
 • Transferurile si tururile mentionate in program
 • Taxele de intrare la urmatoarele obiective: Fortareata Petru si Pavel, Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg si Kremlinul din Veliky Novgorod
 • Ghizi locali
 • Conducator roman de grup
 • Asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
 • BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protecaie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor cu varsta maxima de 79 ani impliniti

Neinclus

 • Taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale si locale: aprox. 240 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
 • Taxa de viza si procesare acte: 75 euro/pers. (se plateste odata cu excursia)
 • Cina festiva de Revelion (vom reveni cu detalii in jurul datei de 02.12.2020)
 • Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
 • Bacsisuri: 25 euro/pers. pentru ghizi, soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
 • Excursiile optionale ale caror tarife sunt valabile pentru un numar minim de 20 participanti; tarifele acestora sunt informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
 • vizita la Shuvalovka: aprox. 35 euro/pers.
 • cina cu spectacol folcloric Nikolaevsky: aprox. 135 euro/pers.
 • vizita la Peterhof: aprox. 75 euro/pers.
 • Satul Puskin (Tarskoe Selo) si Pavlovsk (plimbare cu troika inclusa): aprox. 85 euro/pers.

Acte necesare
• pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere
• 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

Conditii de inscriere
• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
• diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
• in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti»

Observatii

• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
• agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
• prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
• conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
• cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
• daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
• agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
• in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
• asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
• agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
• conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia din Romania; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
• agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
• in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
• agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
• copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate – copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
• copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

• va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAsAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

Request Info

11 − 9 =

Testimonials

 • Va multumim frumos pentru profesionalismul dumneavoastra. Intr-un timp foarte scurt am reusit sa avem vacanta dorinta datorita voua. Suntem fericiti sa plecam intr-o vacanta romantica.

  Iuliana & Roland
 • Multumesc pentru ca m-ati ajutat cu planificarea unei excursii minunate in Austria. Toata familia s-a simtit minunat.

  Ioana Pop
 • Va multumesc pentru ajutor si pentru sugestiile excelente pe care mi le-ati facut pentru petrecerea vacantei in perioada sarbatorilor de iarna.

  Marius Ionescu