Revelion

Revelion 2023 Istanbul

Data plecare: 29.12.2023
Transport: autocar

Hoteluri

Hotel Marmaray 4*

Suplimente

Camera single: 119 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar – 299 euro;
Copil sub 12 ani: 199 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Program

Ziua 1: / Bucuresti - Istanbul -
Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul - hotel Kuran 3* (sau similar).
Ziua 2: / ISTANBUL
Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala la Bursa, oras situat pe malul sudic - estic al Marii Marmara, prima capitala a Imperiului Otoman, iar astazi este al patrulea oras ca marime al Turciei. In orasul vechi se afla mausoleul primilor sultani otomani, iar cladirile construite in acea perioada constituie principalul punct de atractie al orasului. Din Bursa, daca starea meteo permite, se poate urca spre Uludag, cel mai mare centru de sporturi de iarna al Turciei si una dintre cele mai vechi statiuni montane, de renume international. Contra cost, din Bursa de la cca 400 m altitudine, circa 1500 de turisti pot urca in fiecare ora la o altitudine de 1870 de m in zona hotelurilor de la Uludag, beneficiind astfel de cea mai lunga linie de telegondola din lume. Dupa amiaza ne vom intoarce pentru cazare in Istanbul, la acelasi hotel Kuran 3* (sau similar).
Ziua 3: / ISTANBUL
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Utilizand transportul in comun, vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa pranz program optional: croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 45 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice, sau in Bazarul Egiptean - renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in Istanbul - Kuran 3* (sau similar). Ne pregatim pentru a sarbatori trecerea in noul an. Optional, masa festiva de Revelion, 75 euro / pers. LA MULTI ANI 2024 !!!
Ziua 4: / ISTANBUL
Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Ayasofya construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu; de curand a fost transformata din nou in moschee. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel Kuran 3* (sau similar).
Ziua 5: / ISTANBUL - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Inclus

 • Transport cu avionul Bucuresti - Istanbul - Bucuresti , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
 • Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
 • 4 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul la Hotel All Seasons Hotel 4* sau similar;
 • Insotitor roman de grup - Ghid roman;

Neinclus

 • Servicii la sol - 175 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ: turul de Istanbul cu ghid local; transfer aeroport hotel aeroport si vizitele mentionate in program autocar/microbus categoria locala; tururi pietonale cu ghidul insotitor;
 • Optional - Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Basilica Cisterna: 8 Euro; Biserica Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 Euro;
 • Optional - Masa festiva de Revelion: 99 Euro/adult si 70 Euro /copil 6-12 ani - se achita local; *Cina festiva de Revelion: Restaurantul Gar Music Hall si include: masa festiva, muzica traditionala, show oriental si folkloric, DJ. Cina se poate achita si inainte de calatorie cu confirmare in 48h de la plata.
 • Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;

Note

• Grup minim 20 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, nu se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Orar de zbor – Tarom

• Bucuresti – Istanbul: 10:25 – 12:25
• Istanbul – Bucuresti : 16:35 – 16:55
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Excursii optionale

(minim 20 participanti)
• Croaziera pe Bosfor – 25 Euro/persoana
Include doar croaziera fara transport, asistenta turistica in limba romana. Nu include: preluare de la hotel. Grup minim 15 pasageri.
• Insula Printului – 50 Euro
Include: turul insulei cu trasura, ghid local, asistenta turistica in limba romana, bilete ferry si masa de pranz. Nu include: preluare de la hotel. Grup minim 15 pasageri.
Croazierele se vor putea realiza doar in fucntie de vremea din perioada sejurului.
• Seara turceasca – 45 Euro
Include: transferul de la hotel, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol – minimum 10 persoane.
• Palatul Dolmabahce – 50 Euro
Include: transferul de la hotel, bilet intrare in cladirea principal, ghid local, asistenta turistica in limba romana. Grup minim 15 pasageri.
• Cina Festiva de Revelion Restaurantul Gar Muzik Hall – 125 Euro/adult
Include: Meniu: Aperitive traditionale turcesti; Salata de sezon; Orez turcesc si curcan; Fructe; Desert; Sampanie; Bauturi locale (nelimitat); Muzica oriental, folclor, DJ si muzica live. Nu include: preluare de la hotel.

Vezi oferte de Revelion 2023

Request Info

8 − seven =

Testimonials

 • Va multumim frumos pentru profesionalismul dumneavoastra. Intr-un timp foarte scurt am reusit sa avem vacanta dorinta datorita voua. Suntem fericiti sa plecam intr-o vacanta romantica.

  Iuliana & Roland
 • Multumesc pentru ca m-ati ajutat cu planificarea unei excursii minunate in Austria. Toata familia s-a simtit minunat.

  Ioana Pop
 • Va multumesc pentru ajutor si pentru sugestiile excelente pe care mi le-ati facut pentru petrecerea vacantei in perioada sarbatorilor de iarna.

  Marius Ionescu